Yeni Eklenen..

22 Şubat 2014 Cumartesi

Elbise Seçimi: Uzun Elbiseler ve Uzun Elbise Giymenin Püf Noktaları



 Uzun Elbiseler İçerisinde Harika Görünün


Uzun elbiseler, birçok kadının üzerinde taşımaktan gurur duyduğu, birçoğunun ise giyinirken bocaladığı , günlük yaşamın en önemli giyim unsurlarından biri. Günlük uzun elbiseler ya da özel geceler için seçilecek abiye elbiseler içerisinde harika görünmenin birçok püf noktası bulunmakta. Uzun elbise seçimi konusunda stil önerilerini bulabileceğiniz; vücut tipinize ya da katılacağınız etkinliğin türüne göre elbise seçiminin önemini anlatacağımız bu yazımızın, sizlere yardımcı olacağını umuyoruz.


Bütün Mesele Nasıl Giyindiğinizle Alakalı

Kadınların büyük bir çoğunluğu uzun elbiseleri abiye giyim ile ilişkilendirir fakat durum tam olarak böyle değildir. Abiye elbiseler de uzun ya da kısa olabilir ve onları ayıran özellik daha formal görünümlü olmaları ve özel etkinliklerde seçilmeleridir. Halbuki günlük giyiminizde oldukça feminen görünebileceğiniz uzun elbiseler de birçok markanın koleksiyonunda bulunmaktadır.Ayrıca bu görünümünüzü; stilinizi bozmadan, elegant ve rahat bir uzun elbise ile taçlandırabilirsiniz.

Başlıkta da belirttiğimiz gibi bütün mesele uzun elbiseleri nasıl giydiğinizle alakalıdır. Vücut tipinize uygun, doğru tasarıma sahip ve doğru beden ölçülerinde bir elbise modeli seçerseniz ve bu elbiseyi doğru aksesuar ve ayakkabılar ile tamamlarsanız, harika görünmemek için hiçbir sebebiniz kalmayacaktır.

Şimdi doğru elbise seçiminin püf noktalarına değinelim...

    Kısa Boylu Hanımlar İçin Uzun Elbise Seçimi 

Eğer kısa bir boya sahipseniz, bir çadır gibi görünmekten kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir. Burada söylemek istediğimiz; uzun boylu ya da iri kadınlar ile karşılaştırıldığında her tasarımın sizlere uymayacağıdır. Peki ne tür bir elbise seçmeniz gerekiyor? Gelin bu sorunun cevabını birlikte arayalım..

Fit ve Rahat Uzun Elbise Modelleri Seçin

Kısa bir boyunuz varsa, uzun elbise seçimi oldukça önemli. Çoğu model sizi daha kısa gösterip stil görünümden uzaklaştırabilir. Bu nedenle beden ölçülerinize tam uyumlu bir tasarım seçmeniz yararınıza olacaktır. Vücudunuzu saran uzun elbiseler arasından yapacağınız seçim hem boyunuzu kısa göstermeyecek hem de görünümünüze çıtır bir hava katacaktır. Seçeceğiniz modelin özellikle bel ve basen bölgenize tam olarak oturduğundan emin olmalısınız. 

Tercihinizi V Yakalı Elbiselerden Yana Kullanın

V yakalı bir elbise seçimindeki amaç teninizin daha fazla görünmesidir. Teniniz ne kadar fazla görünürse o denli uzun ve zayıf görünebilirsiniz. V yaka bir şekilde göz yanılgısı sağlayıp modernize olmuş bir silüet oluşturur. Bir çok ünlünün kısacık boylarına rağmen, giydikleri derin göğüs dekolteli elbiseler de temelde bu yanılgıyı oluşturmaktadır. Bu hile omuzlardan göğüs bölgesine doğru bir derinleşme yaratır ve ince uzun bir illüzyon yaratır. Eğer kısa bir boyunuz varsa mutlaka bu önerimizi dikkate almanızı tavsiye ediyoruz. 

Topuklu Ayakkabı Giyin 

Bu klasik yöntem hem sizi uzun gösterecek, hem de elbisenizle birlikte elegant bir hava kazandıracak. Seçeceğiniz yüksek topuklu bir ayakkabı modeli ile daha uzun görünebilirsiniz. Eğer abiye bir elbise seçtiyseniz kalın görünümlü ayakkabılar yerine stiletto türünden bir ayakkabı seçmeniz görünümünüzü daha stil kılacaktır. 

Doğru Desen ve Doğru Detaylara Yönelin

Yine boyu kısa hanımlar için uzun elbiselerdeki renkler, desenler ve baskılar gibi detaylar oldukça önem arz etmektedir. Elbisenizin kesimindeki detaylar da tıpkı desenler kadar önemli. Kabarık modeller sizi kısa ya da tıknaz gösterecektir. Hele bir de elbiseniz hem kabarık hem de çok renkli ise vay halinize. Peki bu konuda neler yapılabilir. 

Koyu renkler hem zayıf hem de uzun görünüm için her daim kurtarıcı niteliğindedir. Siyah, koyu kahve, koyu yeşil, lacivert gibi tek renkli elbiseler hem zayıf hem de uzun görünmenizi sağlayacaktır. Bunun yanında; ten renginizle uyumlu kıyafetler de, uzun elbiseler içerisinde oldukça şık görünmeniz için anahtar niteliğindedir. Elbiseler üzerindeki baskılar da, yine vücut tipinizle uyumlu olmalıdır. Büyük desenli ve baskılı modeller yerine küçük desenler ya da dikey çizgilerin yer aldığı elbiseler tercih edilmelidir.  

Büyük Beden Hanımlar İçin Uzun Elbise Seçimi

Büyük bedenli hanımlar için uzun elbiseler her daim en avantajlı giyim tarzı olmuştur. Fakat bu elbiseleri seçerken de bazı incelikleri bilmenizde yarar var. Özellikle basen ve bacak kalınlığını inceltecek önerilerimize bir göz atalım. 

Geniş Askılı Elbiseler Seçin

Birçok büyük bedenli kadının üst kolları ve omuz arkasında fazlalıkları bulunur. Bu nedenle; boyun arkasından bağlanan kalın askılı bir elbise modeli vücudunuzun üst kısmındaki fazla görünümü dengeleyecektir. Spagetti askılar vücudunuzdaki fazlalıkları saklamanızı engelleyecek, aksine onları daha fazla belirgin hale getirecektir. Büyük bedenli hanımların kısa boylu hanımlara göre geniş baskılı ve desenli elbiseler giymesinde herhangi bir sorun yok. Aksine bu sizi daha ince gösterecek. Eğer kalın bir beliniz varsa bel bölgesinden bağlayacağınız koyu renkli bir kemer, vücudunuzun daha ince görünmesini sağlayacak ve uzun elbiseniz daha hareketli görünecek.  

V Yakalı Uzun Elbiseler Seçin

Yine göğüs bölgesinden daha fazla teninizin görünmesi sizi zayıf gösterecek önemli bir unsurdu. Bu nedenle V yaka elbiseleri hem kısa boylu hanımlar için, hem de büyük bedenli hanımlar için kesinlikle tavsiye ediyoruz. V yaka yukarıdan aşağıya bir akış oluşturacaktır.  

Bedeninizden Çekinmeyip En İyi Oturan Elbiseyi Seçin

Doğru bedene sahip bir uzun elbise sizi her zaman zayıf gösterecektir. Bu nedenle doğru bedeni bulmak için çaba sarf edin. Fazla geniş giyinmek kutu gibi görünmenize sebep olacaktır. Bunun yerine hafif dökümlü bel ve kalça bölgenize oturan ama kesinlik yapış yapış olmayan bir elbise seçmelisiniz. 

Uzun Elbiselerde Desen Seçimi

Vücut tipinize göre ne tür elbiseler seçmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz... Peki desen seçimi ne kadar önemli? işte bu sorunun cevabını gelin birlikte arayalım. 
Uzun elbiselerde desen seçimindeki altın kural beden boyutunuza göre tasarımlar seçmeniz olacaktır. Örneğin düzgün ve uzun bir fiziğiniz varsa büyük desenler çerçevenizi güçlendirecek görünümünüze şıklık kazandıracaktır. 
Kısa boylu ya da çok zayıfsanız küçük desenli elbiseler size tam olarak uyum gösterecektir. Boyunuzu uzun göstermek için dikey çizgileri seçebilirsiniz. Bu hem zayıf hem de uzun görünmenize yardımcı olacaktır. 

Uzun Elbiseler İle Doğru Ayakkabı Seçimi

Peki madem elbise seçimini yaptık, uzun elbiseler altına giyeceğimiz ayakkabılara da bir değinelim. Çoğu zaman uzun elbiseler tek başına yeterli stil görünümü size verecektir. Bu nedenle ayakkabılarınız çok sırıtmıyorsa bu konu o kadar da önemli değil. Elbette ki abiye elbiseler ile mantar tabanlı, spor ayakkabılar seçmeyeceğiz. Bunun yerine daha zarif ince görünümlü topuklu ayakkabılardan seçmeliyiz. Giydiğiniz tasarım daha spor bir görünüme sahipse sandaletler, ya da platform topuklular seçilebilir. Burada dikkat edilecek unsur ise boyunuz. Eğer gerçekten uzun bir boyunuz varsa topuklular ile daha uzun olacağınızdan daha kısa tabanlı ayakkabı modelleri tercih etmelisiniz. 

Belinize Bir Kemer Takın 

Günlük uzun elbiselerin birçoğu geniş ve salaş kesimlerden oluşmakta. Bu görünüm casual stilin anahtarı gibi görünse de, bir çok hanımın yazımızın en başında belirttiğimiz gibi bir çadır görünümüne sebebiyet veriyor. İşte tam da bu gibi durumlarda elbisenin bel bölgesine saracağınız bir kemer, daha derli toplu görünmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte elbisenizin beline saracağınız ince bir kemer stil görünümün de anahtarı niteliğindedir. Hem casual hem de aktif görünecek yepyeni bir tarza kavuşacaksınız. Genellikle elbisenizin tonuna yakın ince bir kemer kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 

Buradaki önemli nokta ise açık renkli bir kemer kullanmamanız. Bu gibi durumlarda daha kısa ve geniş görünebilirsiniz. 

Özel Katılımlar İçin Uzun Abiye Elbise Seçimi

Abiye seçimi genellikle katılacağınız etkinliğin türüne göre değişmektedir. Fakat yukarıda saydığımız bilgiler ışığında bir seçim yaptıysanız geri kalan her şey tamamen sizin nasıl hissettiğinize kalmıştır. Özellikle abiye modasında abartılı kumaşların, şifonların, saten ve ipek detayların bolca kullanıldığını düşünürsek; kurallara çok da bağlı kalmanızın bir anlamı olmadığını düşünebilirsiniz. Dediğimiz gibi yukarıdaki önerileri göz ardı etmediğiniz sürece seçeceğiniz elbise tamamen size kalmış. 

Genellikle abiye seçiminde hanımlar düz renkli stabil duran kıyafetleri tercih ederler. Fakat bunun yanında seçeceğiniz hareketli abiye modelleri de şıklığınızı taçlandırıp sizleri katılacağınız gecenin yıldızı yapabilir.




Smiley :)
:D
:)
:[
;)
:D
:O
(6)
(A)
:'(
:|
:o)
8)
(K)
(M)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2014 Elbise Modelleri

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *